Pretorkest

Het Pretorkest is een initiatief waarin kinderen uit groep 4 en 5 van het basisonderwijs spelenderwijs samen muziek maken. De oriënterende cursus bestaat uit 15 lessen. Tijdens deze lessen leren kinderen de eerste noten op blokfluit spelen en maken in spelvorm kennis met verschillende ritmes in muziek. Ter afsluiting spelen de kinderen samen met de muzikanten van Arti Academy. En krijgen ze een gratis proefles op een instrument naar keuze. De kosten zijn inclusief lesboek, blokfluit en een proefles op instrument naar keuze.

Muziek maken is niet alleen ontzettend leuk, maar het heeft ook nog eens vele voordelen voor kinderen! Wist je dat het spelen van een instrument de hersenontwikkeling stimuleert en het concentratievermogen verbetert? Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van creativiteit en zelfvertrouwen. Het is dus niet alleen een leuke bezigheid, maar het kan ook nog eens een positieve impact hebben op de ontwikkeling van je kind.

Het Pretorkest is dé manier om kennis te maken met muziek en instrumenten. Tijdens de cursus krijgen de kinderen de kans om samen te spelen, ritmes te leren en noten te lezen op de blokfluit. Dit gebeurt op een speelse manier, zodat de kinderen op een leuke manier kennismaken met muziek. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen op een instrument naar keuze. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om zelf een instrument te bespelen en ontdekken welk instrument het beste bij hen past.

Het samen spelen van muziek is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens ontzettend gezellig! Door samen muziek te maken, leren de kinderen samenwerken en naar elkaar te luisteren. Ze ontwikkelen een gevoel voor ritme en leren hoe belangrijk het is om op de juiste momenten in te zetten. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om samen muziek te maken en zo een bijdrage te leveren aan een mooi en muzikaal geheel. Dus waar wacht je nog op? Meld je kind snel aan voor het Pretorkest en ontdek hoe leuk en leerzaam muziek maken kan zijn!

Schrijf jezelf meteen in.
Via onderstaand formulier kun je jezelf direct inschrijven. Na je aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op.