inloggen    contactHOME
OVER ARTI
OPLEIDINGEN
DONATEURSCHAP
 
NIEUWS

ARTI BEGINT HET NIEUWE SEIZOEN MET 2 NIEUWE DIRIGENTEN 
We hebben nieuwe dirigenten! Vanaf 31 augustus wordt de muzikale leiding verzorgd door Karin van Dijk - Janssen (A- orkest) en Ad Verspaandonk (B-orkest). Een bevlogen duo wat elkaar versterkt waarbij ieder zijn/ haar eigen expertise inbrengt.
Karin van Dijk - Janssen, geboren in 1974 te Noorbeek, kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Zij begon haar muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd met het nemen van dwarsfluitlessen aan de Rijksmuziekacademie te ’s Gravenvoeren. (B).
Later studeerde Karin fluit aan de conservatoria te Maastricht en te Tilburg, waar zij in 1996 haar bachelor degree behaalde, en in 1998 haar master. 
Tijdens haar fluitopleiding nam Karin deel aan diverse orkestprojecten en fluitmasterclasses, o.a. van Raymond Delnoye (NL), Emily Beynon (GB) en William Bennett (GB). Ook speelde zij in die periode fluit en piccolo in JeugdOrkest Nederland. In 2000 startte Karin haar opleiding tot dirigent HAFABRA aan het Noord-Nederlandse Conservatorium te Groningen bij Alex Schillings. In 2003 studeerde zij daar met zeer goed resultaat af. Tijdens en na haar studie nam Karin regelmatig deel aan masterclasses, o.a. van Eugene Corporon (VS), Jan Cober (NL), en David King (GB).

In oktober 2010 maakte Karin haar debuut tijdens de bondsconcoursen, met de nog zeer jeugdige Harmonie St. Augustinus uit Geleen. Zij promoveerde bij haar concoursdebuut als dirigent met een prachtige score naar de eerste divisie. Bij Harmonie St. Augustinus is Karin sinds 2003 werkzaam, zowel bij het harmonie orkest als bij het leerlingenorkest. In januari van 2013 volgde de aanstelling bij de Koninklijke Harmonie Aurora in Grevenbicht.

We zijn blij met de komst van Karin en wensen haar veel succes en plezier.
Ad Verspaandonk is een veelzijdig musicus, docent en dirigent. Met veel enthousiasme, kennis en ervaring werkt hij graag samen met musici. Hij weet op een prettige en gedreven wijze te inspireren zodat het plezier in muziek maken snel bereikt wordt.

Ad geeft les in de koperen blaasinstrumenten trombone, trompet, bariton en bastuba en stemt de les af op je niveau, waardoor je in je eigen tempo werkt aan de voortgang op het instrument. Hij gebruikt muziekstukken in alle stijlen die leuk en uitdagend zijn om te spelen.

Hij heeft zich gespecialiseerd in het geven van muzieklessen op basisscholen. Hij ontwikkelde de methode ‘Muzikale Verkenningen’ voor zijn muzieklessen op verschillende basisscholen. Ook geeft Ad al jaren met succes de cursus ‘de blazersklas’. 

Ad staat bekend als dirigent van verschillende orkesten en ensembles. Met veel passie en kunde leidt hij verschillende jeugdorkesten, kamermuziekensembles en symfonieorkesten. Met een uitstekend oor en oog voor goed samenspel en sfeer brengt hij ieder ensemble en orkest tot klinken.

  AGENDA

12/1 20.15
Nieuwjaarsconcert
Groot orkest
Enck
Arti Symphonic

20/4 avond
Try out concert groot orkest voor concours

Volgt
Arti et Amicitiae